Bicom Systems Hackathon

Bicom Systems

HACKATHON

Bicom Systems

HACKATHON

Prava prilika da lansiraš svoju IT karijeru

Prijavi se da ovladaš programskim jezikom Go, jer ti Bicom Systems nudi mentorstvo, resurse i podršku na svakom koraku. Ako si već upoznat sa ovim programskim jezikom ili želiš da ga naučiš, Bicom Systems Hackathon je idealan događaj za tebe. Preduslov za učešće je poznavanje jednog od programskih jezika: C, C++, C#, Java ili JavaScript, a za sve ostalo na raspolaganju su ti naši kompetentni mentori i resursi.

Najbolji način za učenje nečeg novog jeste da primjenite znanje u praksi pod budnim okom iskusnog mentora. Evo vaše prilike da naučite Golang ili napredujete u poznavanju ovog programskog jezika. Zato tražimo ambiciozne, znatiželjne, hrabre buduće IT stručnjake koji se ne plaše izazova, a žele da steknu vještine s kojima će biti konkurentni na globalnoj IT sceni.

Savladaj Go (Golang) – jedan od najtraženijih programskih jezika na IT tržištu, na Bicom Systems’ Hackathonu uz edukaciju i podršku naših kompetentnih mentora.

Zašto se prijaviti?

BicomSystems-Office

Ovo je prava šansa da započneš svoju karijeru!

Osim novčanih nagrada, za najtalentovanije smo pripremili još benefita.

Nagrade

2000 KM

Gopher Circle of Excellence Award

1500 KM

Gopher Whisperer Award

1000 KM

Gopher Legacy Award

Zašto želimo da te naučimo Go (Golang)?

Zato što je lako savladati Go (Golang) ukoliko imaš znanja iz programskih jezika kao što su C, C++, C#, Java ili JS.

Iako se sintaksa razlikuje, Golang ima identičan proceduralni pristup kao i navedeni programski jezici, što će developeri lako prepoznati. Ukoliko si već upoznat sa golangom, Hackathon je idealna prilika da svoje znanje podigneš na novi nivo. Ako nisi, ne brini. Važno je da pokažeš volju za učenjem, a u svemu ostalom će ti pomoći dostupni resursi, kao i mentori.

Zato što je Go (Golang) jedan od najtraženijih programskih jezika na globalnom IT tržištu.

Jedan od benefita programskog jezika Go je taj što omogućava juniorima da ga brzo savladaju, ali i seniorima da jednostavno kontrolišu kod koji su pisale druge kolege. Također, tajna dugogodišnjeg uspjeha Bicom Systems kompanije je praćenje i implementacija trendova u razvoju. Naši iskusni inženjeri traže nove nade sa kojima će podijeliti svoje iskustvo i znanje, te raditi na inovacijama. Ne propusti jedinstvenu priliku da sarađuješ sa našim kompetentnim mentorima, te da navedeno iskustvo istakneš u svom CV-u i primjeniš u budućem radu.

Hackathon resursi

Tražimo talentovane buduće IT stručnjake koji su sigurni u svoje kompetencije i ne plaše se izazova. Prijavi se da naučiš Golang, jedan od trenutno najatraktivnijih programskih jezika u sferi IT-a. Istraži dostupne resurse i pripremi se za takmičenje na što lakši način.

Ključni datumi

Otvaranje poziva za aplikacije

Zatvaranje poziva za aplikacije

Objava rezultata poziva za aplikacije

Ceremonija otvaranja i početak takmičenja

Pitching sesija

Proglašenje pobjednika

O nama

Bicom Systems je IT kompanija, koja se preko 18 godina bavi kreiranjem i razvojem telekomunikacijskih software-a za globalno konkurentne kompanije.

Sedam “in-house” proizvoda Bicom Systems kompanije koriste se na međunarodnom IT tržištu, na čijem razvoju svakodnevno rade mladi genijalci.

Zahvaljujući našem programu prakse i stipendiranja, studenti se tokom studija mogu usavršiti kroz praktičan rad u skoro svim sferama razvoja softvera.

Hackathon je prilika da se ambiciozni studenti takmiče za vrijedne nagrade, šansa da usavrše globalno konkurentne kompetencije, te da lansiraju svoju IT karijeru.

Partneri

FAQ - Najčešća pitanja

Bicom Systems želi dobrodošlicu svim ambicioznim i motivisanim studentima tehničkih fakulteta. Sam preduslov za učešće na Hackathonu je poznavanje jednog od programskih jezika: C, C++, C#, Java ili JavaScript. Ukolko već poznajete programski jezik golang, ali želite da nadogradite vaše znanje, Hackathon vam nudi tu mogućnost uz edukaciju i mentorstvo naših kompetentnih inženjera.

U svakom timu može učestvovati od 3 do 5 studenata. Vaš tim  mora ispunjavati sljedeće kriterije:

  • Svaki takmičar mora biti student bilo kojeg univerziteta ili fakulteta u Bosni i Hercegovini;
  • Takmičari trebaju pokazati visok nivo motivacije za učestvovanjem;
  • Svaki takmičar mora biti stanovnik Bosne i Hercegovine;
  • Svaki takmičar mora poznavati jedan od programskih jezika: C, C++, C#, Java ili JavaScript.

Kako biste učestvovali na Hackathon-u, svi članovi tima moraju ispuniti aplikacionu formu. Svaki tim mora odrediti jednog lidera tima koji će popuniti formu, odnosno pitanja vezana za timsku selekciju. Bitno je da svi članovi tima navedu aspolutno isti naziv tima (fokus na velikim i malim slovima, specijalnim karakterima i sl.).

Kriterijumi za selekciju aplikacija su:

  • Motivacija (60%);
  • Tehničko znanje i vještine (30%);
  • Prethodno iskustvo u sličnim takmičenjima (na individualnom ili timskom nivou) (10%).

Krajnji rok za apliciranje je 15.11.2022. Prijave predane nakon tog datuma neće biti razmotrene, kao ni nepotpune prijave.

Broj učesnika je ograničen.

Kompanija Bicom Systems želi dobrodošlicu svim motivisanim studentima koji ispunjavaju kriterijume za takmičenje, bez obzira na to da li su prije učestvovali u ovakvom tipu događaja. Za sve nedoumice, kontaktirajte nas.

Nije problem. Najvažnije je da imaš volju da učiš, ali ono što je neophodno jeste da dobro poznaješ barem jedan od ovih programskih jezika: C, C++, C#, Java ili JavaScript.

Pogledaj Hackathon resurse kako bi se što bolje pripremio za takmičenje, a na samom događaju na raspolaganju su ti naši mentori za dalje smjernice.

Od timova očekujemo da u periodu od petka 16h – nedelje 00h   kreiraju rješenje za problem koji će biti podijeljen sa njima pred sami početak Hackathon-a. Po isteku vremena, predviđenog za razvoj ideje, svi timovi će  predstaviti svoje rješenje stručnom žiriju.

U potrazi smo za mladim i ambicioznim studentima koji su posvećeni konstantnom usavršavanju i napredovanju. Pridruži nam se!

Pratite nas

Ne propustite najnovije obavijesti iz Bicom Systems kompanije na našim društvenim mrežama.

Copyright © 2003 – 2022 Bicom Systems